27. toukokuuta 2015

Perunoiden idätystä ja viljelysuunnitelmia







Aiotko sinä istuttaa perunaa tänä kesänä? Missä sinun palstasi sijaitsee? Vai viljeletkö kerrostalon parvekkeella? Kotiliedessä oli juttua, että perunat voi kasvattaa vaikka ämpärissä! 

Meidän huvilalla kokeiltiin perunan viljelyä pienimuotoisesti ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun alakuvan kasvatuslaatikot saatiin rakennettua. Kesän ja syksyn sato kaikkineen yllätti iloisesti, joten innoissamme odotamme jo pienviljelijän kesäpuuhia. Eilen kerroinkin, että siemenperunat ovat olleet jo muutaman viikon itämässä ja odottavat nyt pääsyä muhevaan multaan. EDIT: Kuvat on otettu ennen idätystä :)





Monenlaiset siemenet on myös ostettu valmiiksi, kaikkia ei edes tässä kuvassa näy. Nuo kukat päätyvät näillä näkymin kotipuutarhaan eikä huvilalle. Unelmani olisi pystyä poimimaan kesäkimppuja maljakkoon omasta puutarhasta, se olisi ihan huippujuttu!




Viime kesänä laitoin yrttejä kasvamaan myös Kekkilän jalalliseen viljelylaatikkoon, jossa ne viihtyivät hyvin. Olen todennut, että mitä isompi multavara, sen parempi, sillä vaikka pienemmät ruukut ja laatikot, kuten yläkuvassa olisivat sisustuksellisesti kauniita, niin niissä yrtit ja kesäkukat tahtovat kesähelteillä kuivua, jos kukaan ei ole niitä alituiseen kastelemassa. Viljelylaatikossa kokeilin myös tomaatin kasvatusta, mutta sato jäi niin myöhälle syksyyn, ettei tomaatit ehtineet kunnolla kasvaa. Tänä vuonna aion laittaa tomaatit aurinkoisempaan paikkaa, eli kokeilut sillä saralla jatkuvat :)






Kiitos teille kaikille Kesäpesä -kirjan arvontaan osallistuneille, 
arvontahan päättyi viime yönä.
Suoritan arvonnan mahdollisimman pian
ja vastailen myös teidän ihaniin kommentteihinne viime postauksiin <3

Iloa keskiviikkoosi, 
vaikka meillä ainakin on kaatosadeaamu!
Riikka



26. toukokuuta 2015

ARVONTAmuistutus ja kuvia ruokahuoneesta












Pikaiset heipat kiireisen toukokuun loppumetreiltä! Tulin vain muistuttamaan, että 


päättyy nyt puoliltaöin, joten klikkaa äkkiä itsesi mukaan tuosta yläpuolen liskistä!

Teidän aivan ihania kesäpesä -juttujanne on ollut ilo lukea ja onnea kaikille arvontaan!



Onko teillä muilla ollut paljon ohjelmaa toukokuussa?
Me ei olla ehditty mennä edes huvilalle laittamaan perunoita maahan,
mutta onneksi siemenperunat ovat olleet useamman viikon 
idätyksessä viileänlämpimässä ja valoissa ulkovarastossa.
Joko teillä on perunat saatu mullan alle?

Mukavaa viikonjatkoa!
Riikka 


22. toukokuuta 2015

Merirosvosynttärit ja Lego Ninjago -kakku




Meidän ensi syksyn eskari täytti vapun tienoilla 6-vuotta ja hän halusi kaverisynttäreille merirosvoteeman. Askartelimme yhdessä hauskat merirosvonpää -kutsukortit, joita voit käydä kurkkaamassa Instagramissa. Synttärikakkutoivomus oli kuitenkin Lego Ninjago -aiheinen, joten googlailin ahkerasti ideoita kakkuun. Meillä ei Ninjagoa tv:stä saa katsoa, minusta tarinat eivät sovi ollenkaan alle 10-vuotiaille, mutta kakun kyllä suostuin tekemään :)    




Askartelimme ennen juhlia paljon koristeita meidän näppärän ja ahkeran viidesluokkalaisen kanssa. Teimme popcorneille pienet tarjoiluastiat maitotölkin pohjista, jotka päällystettiin mustalla kartongilla. Netistä löytää muuten helposti ilmaisia printattavia kuvia, kun kirjoittaa googleen "free printable pirate colouring" eli väritystehtäviksi tarkoitettuja kuvia, jotka ovat siis mustavalkoisia ääriviivapiiroksia.




Teimme myös kattoon viirinauhan kaksipuoleisista askartelukartongeista ja mustasta juuttinarusta. Muuten, hoksasin että pöytä näyttää melko tyhjältä, sillä olen ottanut kuvat jo vieraita odotellessa eikä herkkuja ole vielä nostettu pöytään.





Pienet lipputikut valmistuivat nopeasti, niihinkin kuva löytyi netistä, pienensin vain kuvan ennen printtaamista. Teimme myös juhlijoille merirosvohatut mustasta kartongista.

Kaverisynttärit olivat oikein onnistuneet, ohjelmassa oli merirosvoaiheisia tehtäviä ja leikkejä, sekä suuri aarrejahti ulkona.



Illaksi oli kutsuttu suku juhlimaan synttäreitä ja pöytään laitettiin valkoinen pöytäliina. Merirosvoteemaan kuulunut paksu laivaköysi, jonka ostin vaasalaisesta veneilyliikkeestä, siirtyi huvilalle lähtevien tavaroiden kassiin, sillä voi jatkossa koristaa vaikka huvilan terassipöytää.




Sipsikulhojen peitoksi askartelimme helpot merirosvolaivat kartongista, jonka leikkasin laivan muotoon ja naksin kartongit reunoista nitojalla kiinni kulhon kokoon sopivaksi. Purje syntyi nopeasti pitkästä grillitikusta, A4-paperista ja pääkallokuvasta.




Isoin työ minulla oli Lego Ninjago -kakun tekemisessä, sillä sokerimassan työstäminen ei ollut helppoa, sillä jätin sen hieman liian paksuksi, kun pelkäsin ison kaulitun levyn liikuttelua ja repeytymistä. Silmien mallin tulostin myös netistä. Mutta pääasiahan oli, että päivänsankari oli silminnähden tyytyväinen kakkuunsa :) 

Tein myös kaverisynttäreille helpomman Lego Ninjago -kakun (se näkyy vähän tuolla yhden kuvan taustalla). Taisin laittaa kuvan siitä Instagramiin, joten käy sieltä kurkkaamassa! Seuraajia Instaan on tullut taas huikean paljon lisää, taitaa pääluku olla jo yli 1700, kiitos teille kaikille ihanille! Instassahan laitan paljon enemmän juttuja kuin täällä blogissani, joten reaaliaikaisemmat kuulumiset saat sieltä.




Tein myös synttäreille kinkkuvoileipäkakun ja savulohisuupaloja. Tykkään väkertää voileipäkakkuja, eikä ne minusta ole niin vaikeita kuin usein ohjeissa annetaan ymmärtää!
 




 
Onko teillä tiedossa ylioppilasjuhlia, valmistujaisia tai muita keväisiä juhlia?
Iloista ja aurinkoista viikonloppua!
Riikka
 
 
PS. Oletko jo osallistunut Kesäpesä -kirja-arvontaan? Klik klik mukaan tuolta sivupalkista!


17. toukokuuta 2015

ARVONTA: Kesäpesä





Avaa ovi kauniiseen kesään! Voi ihanuus, nyt teitä lukijoitani hemmotellaan upean kesäisellä arvonnalla! Palkintona on Ilona Pietiläisen KESÄPESÄ -kirja, jossa on yli 160 sivua hienoja ideoita oman kesäpesän sisustukseen niin sisällä kuin ulkonakin sekä kesäherkkujen reseptejä. Olkoonpa sinun kesäpesäsi rivarinpääty kaupungissa, mummonmökki pikkupitäjässä, mökki kuivalla maalla tai järven rannalla, iso tai pieni, tai kesäpesä vasta unelmien asteella, niin tästä kesänmakuisesta kirjasta saat kesätunnelman takuuvarmasti!

Tällä kertaa aion suosia blogini vakkarilukijoita, eli teitä ihania, jotka seuraatte blogiani joko Facebookin, Google lukijaraadin, Instagramin tai Bloglovingin kautta. Kaikki nämä linkit löytyvät tuolta blogini sivupalkista, joten en sorsi ketään tai arvo vain sisäpiirin kesken, sillä kaikki te arvoisat lukijat voitte liittyä blogini seuraajaksi. Ja jos et ole missään näissä edellämainituissa some-jutuissa mukana,  mutta seuraat blogiani, niin kerro se kommentissasi! 

Vastaa kommenttikenttään ja ole mukana arvonnassa:
- Mikä on sinun kesäpesäsi?
- Mitä kautta seuraat blogiani? (Facebook, Instagram, Bloglovin, Google tai muuten vaan lukijani)
- Jätä myös sähköpostiosoitteesi, niin saan sinulle varmasti tiedon voitostasi!

Arvonta päättyy ti 26.5.2015 klo 24 ja ilmoitan voittajalle sekä täällä blogissa että myös henkilökohtaisesti! 

Olemme ensi viikonloppuna Helsingissä pitkän viikonlopun koko perheen voimin,  joten siksi arvonta venyy puoleen viikkoon poikkeuksellisesti. Pienenä vinkkinä kerrottakoon, että pian on tulossa myös upea arvonta julistenettikauppaan eli pysyhän kuulolla!

This giveaway is mailing address in Finland only, sorry!


Onnea arvontaan!
Riikka



  

15. toukokuuta 2015

Upea sisustustyyny huvilalle: FACTORY by Tarja Ritari Design -uutuus




Sain postissa jokunen aika sitten ihanan paketin, jossa oli huvilan sisustukseen täydellisesti sopiva koristetyyny, joka on FACTORY by Tarja Ritari Design -malliston uutuus. Kiitos vielä Tarja! Huvilan kevätsiivouksen jälkeen oli hauska kokeilla uutta upeaa tyynyä eri paikkoihin ja se sopi mainiosti niin rottinkituoliin kuin sohvallekin.





Kauniin harmaa tyynynpäällinen on tehty pehmeästä pestystä pellavasta ja uuden painokuvion, kolme lamppua, on suunnitellut muotoilija Ella Makkonen (AMK). Kirjoittelinkin ja postasin kuvia aiemmin samaan FACTORY -sarjaan kuuluvasta Tarja Ritari Design`in upeasta pellavaisesta keittiöpyyhkeestä, jossa on tämä samainen kuvio. 








Tyynyjen ja keittiöpyyhkeiden värivaihtoehdot ovat harmaa, valkoinen sekä pellava. Tyynyä saa myös blankona eli ilman painokuviota. Lisäksi FACTORY by Tarja Ritari Design -malliston uutuuksiin kuuluvat harmaat saunatyynyt ja ja laudeliinat, joissa on valkoinen painettu suihku -kuvio. Meilläkin on huvilan saunalla nämä kauniit saunatyyny ja laudeliina pellavaisina

Uutuuksista pitää vielä mainita kylpylakanat (koko n. 95x140) ja pikkupyyhkeet, jotka molemmat ovat blankoja eli niissä ei ole painokuviota. Kylpylakanoita voi käyttää myös vaikka pöytäliinoina, torkkupeittoina ja picnic-liinoina. Materiaali on samaa kuin tyynyissä ja keittiöpyyhkeissä eli ihanaa, pesussa pehmentynyttä pellavaa, joka vain paranee pesusta pesuun. Kylpylakana olisi todella ihana huvilalle!


This beautiful cushion cover is true Finnish design made by Tarja Ritari Design


Katso lähin Tarja Ritari Design -jälleenmyyjäsi täältä.
Ja tuotteita voit tiedustella ainakin seuraavista sisustusliikkeistä:

Säde (Vaasa) 
Duo-living (Turku)


Huvilakesää odotellessa,
Riikka


/ Blogiyhteistyö - Blog collaboration / Tuote saatu blogin kautta /
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...